YEP прича о успјеху: Недина шанса за први посао

Пон, 28.11.2016.


Ово је прича Неде Драгаш из Градишке, која је уз помоћ Клуба за тражење посла искористила прилику да добије први посао.

"Из Клуба за тражење посла Градишка позвали су ме да учествујем у радионици чији је основни циљ младима олакшати пут до запослења и пружити могућност да искористе нешто од садржаја који се нуде. Формирала се група и почели смо са радом. Неке од активности радионице су били гледање и анализа едукативних филмова, упознавање са начином рада сајмова за запошљавања, сагледавање туђих искустава приликом тражења посла.

Припремали смо се за симулацију инетрвјуа, писање мотивационог писма и биографије. Учили су нас како представити властите вјештине, способности, искуства. Упознати смо са разним интернет стараницам на којима се врши оглашавање и представљање конкурса за запошљавање.

Истакнуте су могућности преквалификације и обуке које нуди биро за запошљавање у сарадњи са партнерима. Овај вид помоћи ми је пружио нова познанства, стекла сам додатно самопоуздање приликом наступања на интервју за посао, научила како недостатке претворити у предности, истакнути властите способности и вјештине.

Посебно желим истакнути да сам као учесница Клуба за тражење посла Градишка добила прилику да похађам бесплатан курс енглеског језика Удружења грађана „Мост" који су такође били учесници и предавачи у оквиру радионице Клуба у улози послодавца, гдје су нам помогли да кроз симулације разговора за интервју припремимо се за стваран разговор. Водитељица Клуба ме подстакла да сама наступим на тржишту радне снаге и понудим своје способности.

Управо тако мој пословни старт и почиње. Направили смо списак потенцијалних послодаваца и почела сам да их контактирам и тражим прилику за рад. Након извјесног времена, на моје задовољство добијам прилику да започнем приправнички стаж у производном предузећу са подручја општине Градишка гдје тренутно и радим", казала је Неда Драгаш.

Клубови за тражење посла представљају активну мјеру Завода за запошљавање Републике Српске која пружа подршку дугорочно незапосленим особама, засада у 11 бироа у Републици Српској са тенденцијом ширења и у друге веће бирое који за то имају потребу.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

14.10.2022.Публикације

Статистички билтен- септембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец септембар 2022.

Све публикације