YЕP успјешна прича: Члан Клуба израдио мобилну апликацију за незапослене

Сри, 08.06.2016.


Зовем се Борис, живим у Слатини општина Лакташи и незапослен сам од 2012.године. Моја прича почиње у Клубу за тражење посла Бања Лука, гдје сам добио подршку и захваљујући Пројекту запошљавања младих одлучио да креирам мобилну апликацију за незапослене "JobClub".

Колико је постало неважно наше формално образовање показује мој примјер, јер сам дипломирани правник без радног искуства у струци, али тражим посао као програмер. Одувијек ме је занимала информатика и рачунари те сам се одлучио на самостално, неформално образовање у области дизајна и програмирања. На моју одлуку је утицало и тренутно стање на тржишту рада те велика потреба за ИТ стручњацима.

У клубу сам сазнао за бесплатан програм обуке у ИТ области подржан од стране YЕP-а и Micorosft БиХ. Након завршене обуке и положеног међународног испита стекао сам сертификат: Microsoft MTA 98-375 HTML5 Application Developer Fundamentals. Уколико буде могућности имам жељу похађати курс Microsoft 98-361 Software Development Fundamentals (за ову жељу ће се побринути тим YЕP-а).

Уз самостално финансирање прије подршке YЕP-а сам положио ECDL курс (7 модала), Adobe ACA for Photoshop CC i Adobe ACA for Illustrator CS6.

У току обуке у Клубу за тражење посла јавила ми се идеја да активно учествујем у раду клуба те да искористим знање стечено кроз Microsoft и YЕP обуку. Дошао сам на идеју да развијем апликацију која би на једном мјесту сажела све потребне материјале за лица која траже посао, пријављују се на конкурсе и учествују на разговорима за посао, а које сам ја у Клубу добио. Уз доста личног труда и залагања те безрезервну подршку YЕP тима развили смо финалну верзију апликације Job Club која је након њихових упута добила и секцију http://www.berzarada.baа чиме директно повлачи могућности за са посао, стипендије, волонтирање итд. Апликација се у тестној фази нуди свим учесницима Клубова за тражење посла, свим незапосленим и заинтересованима те ће се по добивеним повратним информацијама са терена адаптирати и у финалном облику учинити доступном на Google Play Store. Апликацију за Андроид мобилне уређаје можете инсталирати путем линка: http://www.jobclubapp.info. Све ваше коментаре и сугестије о апликацији нам пошаљите путем маила .(JavaScript must be enabled to view this email address) .

Иначе, Борису је већ понуђен привремени посао предавача у Microsoft Skills Centru обзиром да се показао као најбољи ученик током тренинга, те је ангажован као ИТ подршка YЕP тиму у развоју ове апликације.

 

(yep.ba)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Средња стручна спрема
Средња стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације