„Завод ми је пружио савјетодавну и финансијску подршкуˮ, Наташа из Вишеграда

Пет, 08.10.2021.


Наташа Војиновић из Вишеграда је по занимању КВ складиштар са дугогодишњим радним искуством у области пекарства и трговине. Приликом редовног јављања на биро савјетодавац ју је упознао са активним мјерама Завода, као и о расписаном Јавном позиву по програму „Циљне категорије у привреди-компонента: самозапошљавањеˮ, као и да испуњава услове за аплицирање, што је затим и учинила.

Искористивши комбинацију знања и вјештина из области пекарства и трговине и стручну помоћ Завода у области писања бизнис плана и обуке из предузетништва, Наташа је отворила пекотеку „Мостˮ у Вишеграду.

Одмах по аплицирању за безповратна средства за запошљавање кренула је са активностима везаним за изградњу и адаптацију самог објекта у којем ће обављати дјелатност.

Новчана помоћ Завода за запошљавање јој је добро дошла и искоришћена је на најбољи могући начин, у адаптацију објекта и куповину опреме за обављање дјелатности. 

„Било ми је тешко одлучити се на овај корак, јер сам дуго времена провела на евиденцији као незапослено лице. Завод за запошљавање ми је пружио савјетодавну и финансијску подршку и био вјетар у леђа да остварим своју идејуˮ, истиче Наташа.

Искористите све могућности које вам се нуде кроз активне мјере запошљавања, јер Наташа је само један од позитивних примјера самозапошљавања и покретања властитог бизниса у Републици Српској.

Све вијести

Остале вијести

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

01.07.2021.Публикације

Статистички билтен- мај 2021.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације