Допринос Завода смањењу броја незапослених у Новом Граду

Пет, 31.05.2019.


,,Вастил” д.о.о. је предузеће које је на подручју Општине Нови Град почело са радом у 2018. години. Основна дјелатност предузећа је производња скупоцјених плетених производа од вуне и кашмира. Производни програм пласира се на тржиште ЕУ. Тренутно запошљавају 88 радника, од тога 80 радница у производњи.

Квалификациона структура запослених подразумијева нискоквалификовану радну снагу, као и средњу стручну спрему, без радног искуства, претежно са села и приградских насеља у старости од 18 до 60 година.

Циљ компаније је да задржи једну од водећих позиција у домену текстилне индустрије, иако су ,,младо” предузеће, улагање у савремене технологије и стварање услова за нова запошљавања, те обезбјеђивање што бољих услова рада запослених.

Директор предузећа Мирослав Станковић саопштио је да је приликом одабира радника остварена одлична сарадња са Заводом за запошљавање Републике Српске, што је резултирало пријављивањем на два Јавна позива Завода:

- ,,Програм запошљавања циљних категорија у привреди ”, путем кога су тражили запослење за двије раднице из руралног подручја, и

- ,,Програм обуке, доквалификације и преквалификације ”, којим су тражили обуку за 16 радница.

,,Како је производни капацитет планиран за стотину радника, а постојећи радници су стекли неопходно почетно искуство, и у наредном периоду наставићемо са запошљавањем нове радне снаге”, истакао је Станковић.

Предузеће нема дуговања према добављачима, нити према радницима, послује ликвидно те испуњава основне услове за аплицирање на програме суфинансирања запошљавања радника.

,,Наставићемо и убудуће пословну сарадњу са Заводом за запошљавање, јер смо одговорно предузеће које жели да улаже у оспособљавање и задржавање радне снаге, а подстицајна средства Завода су свакако значајна у сегменту обуке и стицања потребног искуства радника”.

Ово је један од примјера добре праксе и пословања на подручју Општине Нови Град, гдје је Завод за запошљавање Републике Српске кроз програме које реализује, а који су усмјерени на запошљавање осјетљивих категорија друштва, дао одређени допринос смањењу броја незапослених са подручја ове Општине.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације