Искористила средства Завода за покретање самосталне дјелатности

Сри, 19.06.2019.


 У прошлој години настављен је тренд повећања броја лица која су се пријавила на Јавни позив Завода за запошљавање послодавцима и незапосленим лицима за коришћење средстава по различитим Програмима запошљавања што је свакако потврда да су учесници тржишта рада, прије свега незапослени, препознали Програме Завода као идеално рјешење за покретање самосталне дјелатности, њиховог развоја и интегрисања у пословни амбијент.

Примјер добре праксе је Маја Цвијановић из Модриче која се пријавила на ,,Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2018. години” гдје се одлучила за покретање властитог бизниса и на тај начин жели себи осигурати егзистенцију и посао који ће радити из задовољства и љубави.

,,Средства Завода су ми много помогла, приликом опремања простора, те могућности да остварим свој сан и бавим се послом који волим, а поред тога и да запослим једну радницу са којом сам усавршила знање на фризерској Академији у Бањој Луци” истакла је Цвијановић

Фризерски студио ,,АРТ” отворен је 2018. захваљујући Програмима које реализује Завода за запошљавање, који имају за циљ стимулисање запошљавања у привреди и интеграција на тржиште рада лица која самостално покрећу властити бизнис, а све с циљем повећања укупне запослености и смањења стопе незапослености.


Све вијести

Остале вијести

03.07.2019. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Мој пут у свијет рада
Драги ученици! Кроз садржај ове брошуре желимо да вас упознамо…

Све публикације