Представници ЈУ ЗЗЗРС и делегација НСЗРС у посјети локалним предузећима

Сри, 13.03.2019.


Представници Завода за запошљавање Републике Српске и делегација Националне службе за запошљавање Републике Србије посјетили су данас фабрику текстилне индустрије „Мраз" Пале. У разговору са власником и директором предузећа Радивојем Ковачевићем истакли су подршку коју је Завод за запошљавање Републике Српске пружио кроз суфинансирање пројеката за запошљавање радника.


„Фабрика текстилне индустрије "Мраз" Пале представља важно предузеће за ову локалну заједницу у коме је запослено преко стотину радника, а ми смо кроз различите пројекте дали подршку запошљавању и финансирању радника преко Завода", истакао је Вујичић.


Директор и власник предузећа „Мраз" Пале изразио је проблем недостатка квалификованих радника, јер не постоји ниједна текстилна школа у окружењу која би произвела квалификован кадар. Због тога, предузеће „Мраз" је приморано да самостално организује обуке и врши доквалификацију радника, како би остварили услове за квалитетан рад.

 

Поред паљанског предузећа „Мраз", представници ЈУ ЗЗЗРС и Националне службе за запошљавање Републике Србије посјетили су и занатску радионицу „Ентеријер Перић" гдје су обишли производна постројења и упознали се са процесима рада унутар овог локалног предузећа. Развој сектора малих и средњих предузећа, од великог је значаја за општину Пале и њене становнике, а Завод оваквим предузећима пружа подршку кроз програме суфинансирања.


Младен Перић, оснивач и власник фирме, истиче да је неколико радника овог предузећа примљено захваљујући средствима обезбијеђеним кроз програм "Заједно до посла" и изразио је намјеру да побољша производњу и квалитет производа, за шта ће се у великој мјери ослонити на нову радну снагу.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

20.01.2023.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације